04 та 05 червня - районний зліт юних краєзнавців

04 та 05 червня проводиться районний зліт юних краєзнавців. Він проводиться в рамках руху учнівської молоді України «Моя земля – земля моїх батьків» з метою активізації туристсько-краєзнавчої роботи серед учнів, отримання додаткових знань в галузях географічного та історичного краєзнавства, екології та туризму.

Зліт проводиться на території Дергачівського лісгоспу (правий берег р. Лопань біля села Зайченки).

У зльоті беруть участь команди шкіл району старшої і молодшої вікових групп. На галявині зібрались 24 команди, а також група підтримки.

Туристичний етап – це змагання на смузі перешкод з пішохідного туризму, спортивного орієнтування, туристичних навичок (в’язання вузлів, розпалювання вогнища, установка намету).

Краєзнавчий етап полягає у змаганнях юних туристів-краєзнавців на краєзнавчих станціях: станція геології «Геологічна шкатулка», станція етнографії «Таємнича скриня», станція історичного краєзнавства «Пам'ять серця», станція екології «Збережемо Землю!», станція біології «Лікарські рослини», станція географічного краєзнавства «Шукачі пригод», станція топографії «Орієнтир», станція надзвичайних ситуацій.

За організацію та проведення заходу учасники туристично-краєзнавчого зльоту висловлюють подяку Голові Адміністрації Новобаварського району Тетяні Анатоліївні Цибульник та депутату Харківської обласної ради Олександру Юрійовичу Ткаченко.

Подивіться фотогалерею...

Кiлькiсть переглядiв: 182