Фестиваль дружби народів

У Харківський загальноосвітній школі № 59 за підтримки Координаційної ради студентського самоврядування Харківського національного медичного університету відбувся перший «Фестиваль дружби народів».
Школа 59 майже інтернаціональна, в ній навчаються корейці, азербайджанці, вірмени, роми, турки. Родини хоч і мешкають у Харкові, але намагаються зберегти свою аутентичність, тому на фестивалі презентували традиційні танці, співи, одяг та їжу. Учні школи підготували розповідь про свою країну, про національний костюм, обереги, традиційні блюда, відео та презентації. Свою національну культуру представили учні-вірмени з 6, 9,10,11 класів. Виступив ансамбль юнаків, вони продемонстрували «Танок воїнів». Захоплення залу викликали акробатичні елементи танцю. Циганську культуру представили учні 7 та 6 класів. Азербайджан – родина Гусейнових.
Своєрідною родзинкою вечора стали гості з медичного університету, які представили дітям культуру Нігерії, Індії та Узбекистану. Їх виступи внесли у свято нові яскраві кольори національних тунік, тюрбанів, ритми національної музики народних інструментів, теплу енергетику підтримки, захоплення. Глядачі у залі кожний виступ зустрічали стоячи. Це був спів-багатоголосся нігерійських студентів, який наповнив зал звуками незнайомої пісні – і зал завмер, ловлячи кожен звук чудової пісні. Це був запальний узбецький танок та гра на національному барабані, схожому на пісочний годинник. Це був масовий енергійний, яскравий танок індійських студентів. Концерт було складно закінчити. Панувала атмосфера азарту, молодості та захоплення. Після концерту всі учасники свята фотографувалися та спілкувалися. Це було непросто, але межі зникають, коли є велике бажання.
Після концерту відбулась своєрідна «прес-конференція» із чаєм, варениками та українським короваєм, під час якої школярі поставили безліч запитань своїм гостям про Україну, про студентське самоврядування, про традиції та побут народів. Спілкування тривало довго, і діти і студенти залишились цілком задоволеними та висловили сподівання, що такі зустрічі стануть звичними.
Особливу подяку за підтримку висловлюємо Президенту нігерійського земляцтва ХНМУ Phillip Ternder Orpin, колективу «Узбек Узіга Бек» та керівнику ансамблю індійських танців Pooja Praharaj.

/Files/images/novini/2014_rk/2014-listopad/59/IMG_0640.JPG /Files/images/novini/2014_rk/2014-listopad/59/IMG_0652.JPG
/Files/images/novini/2014_rk/2014-listopad/59/IMG_0710.JPG /Files/images/novini/2014_rk/2014-listopad/59/IMG_0680.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 76