Вшанування пам'яті жертв Голокосту та подвигу Героїв Крут

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – цей безсмертний вислів М.Т. Рильського відомий, напевно, кожному українцеві. Ці слова надзвичайно актуальні для кожного з нас, бо ми повинні знати історію свого народу, маємо розповідати історичну правду про непереможну силу українців, плекати в душах дітей любов до Батьківщини. Ніхто не відбере права українського народу жити на власній землі.

Наприкінці січня українці згадували трагічні сторінки історії України.

27 січня в Україні відзначали Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. У закладах освіти міста вшанували пам'ять жертв страшного злочину проти людства. Юні харків’яни долучились до фоточеленджу «За ким плаче свічка». Для учнів 5-11-х класів проведені віртуальні екскурсії до Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», класні години та години спілкування: «Голокост: чужого горя не буває», «Голокост: невідомі віхи історії», «Людської пам’яті мости…», «Бабин Яр – трагедія людства на українській землі», «Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту».

29 січня в Україні вшановували подвиг Героїв Крут, який став однієї з найтрагічніших сторінок у літописі України та водночас символом незламності духу українського народу в боротьбі за волю й незалежність України. Школярі міста переглянули тематичні презентації та документальні фільми: «Крути – символ українського патріотизму», «Крути: подвиг і трагедія», «Крути 1918». Учителі історії здійснили історичний екскурс у далекий січень 1918 року, коли й відбулися ці страшні, криваві й болючі для українців події, та провели бесіди для учнів 5-9-х класів: «Герої нашої історії», «Тернистий шлях до України», «Це було під Крутами…».

Пам’ять про молодих воїнів невмируща. Вона вічно житиме в наших серцях та вже закарбована в генах мужніх і сміливих захисників та захисниць, які сьогодні зі зброєю в руках гідно боронять Україну.

Пам’ятаймо уроки історії заради майбутнього.

Кiлькiсть переглядiв: 23