Вітаємо практичного психолога ХСШ № 162 Шевченко О.М. із підтвердженням раніше присвоєної кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії"

18.03.2021 року пройшло засідання атестаційної комісії педагогічних працівників, які атестуються у черговому порядку у 2021 році атестаційною комісією II рівня при Управлінні освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради. Практичному психологу ХСШ № 162 Шевченко О.М. підтверджено раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», відповідність раніше присвоєного педагогічного звання «практичний психолог - методист».

Шевченко Оксана Михайлівна багато років є керівником РМО практичних психологів ЗЗСО, користується повагою практичних психологів Новобаварського району, вчителів, батьків, учнів. Працює над методичною темою «Психологічний супровід інклюзивної освіти». Застосовує у практичній діяльності сучасні психологічні методики у діагностичній роботі, використовує сучасні профілактичні корекційні програми, інноваційні технології психологічного консультування, методики психологічної реабілітації дітей з інвалідністю.

Працівники Психологічної служби освіти Новобаварського району вітають Вас та бажають міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності!

/Files/images/0_psih/изображение_viber_2021-03-18_14-59-55.jpg /Files/images/0_psih/изображение_viber_2021-03-18_17-01-07.jpg


У закладах освіти Новобаварського району проходить атестація педагогічних працівників психологічної служби району.

17.03.2021 року у закладі дошкільної освіти № 286 з метою активізації творчої професійної діяльності, стимулювання безперервної фахової освіти, підвищення рівня професійної компетентності, забезпечення ефективності освітнього процесу пройшло засідання атестаційної комісії. Практичному психологу Різник Юлії Олексіївні присвоєно категорію «спеціаліст II категорії». Юлія Олексіївна працює над методичною темою «Кольорові емоції» або використання елементів арт-терапії у роботі практичного психолога в ЗДО», у своїй роботі надає перевагу «особливим дітям», у 2020 році пройшла навчання у Комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» за програмою тематичного спецкурсу «Інклюзивна освіта: перші крокі по роботі з «Особливими дітьми», навчалася в Інституті підвищення кваліфікації педагогічних працівників і менеджменту освіти Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди з 12 листопада 2020 року по 11 грудня 2020 року за спеціальністю «Психологія». Бажаємо Юлії Олексіївні успіхів у професійній діяльності.

/Files/images/0_psih/Юля № 286.jpg


18.03.2021 в Харківській гімназії № 65 відбулось засідання атестаційної комісії педагогічних працівників, які атестуються у черговому порядку у 2021 році. Ковтун Н.М. працює за методичною темою «Формування відповідального батьківства у підлітків як актуальна проблема соціальної роботи». На засіданні комісії соціальний педагог розповіла про свій досвід роботи, результативність своєї роботи.

Атестаційною комісією гімназії соціальному педагогу ХГ№ 65 Ковтун Н.М. підтверджено кваліфікаційну категорію «спеціаліст ІІ категорії».

Бажаємо творчої наснаги, успіхів у професійній діяльності.

/Files/images/0_psih/Наташа № 65.jpg


25.03.2021 в Управлінні освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради відбулось засідання атестаційної комісії педагогічних працівників які атестуються у черговому порядку у 2021 році атестаційною комісією II рівня. На комісії було розглянуто питання щодо відповідності раніше присвоєній кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії», присвоєння педагогічного звання «Практичний-психолог-методист» практичному психологу закладу дошкільної освіти № 6 Мовчан Тетяні Борисівни.

/Files/images/0_psih/изображение_viber_2021-03-25_16-26-54.jpg

Мовчан Т.Б. у 2020 році пройшла навчання у Комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти за спеціальністю «Практичні психологи ЗДО», отримала свідоцтво про підвищення кваліфікації. Працює над методичною темою «Арт-методи в роботі практичного психолога ЗДО», має друковані роботи.

24.11.2020 року Мовчан Тетяною Борисівною у межах атестаційного семінару було проведено онлайн-семінар за темою «Арт-методи в роботі практичного психолога ЗДО».

У своїй роботі Тетяна Борисівнабагато уваги приділяє підвищенню фахової майстерності, протягом 2019-2021 рр. пройшла навчання та отримала 9 сертифікатів. Під час карантину проводила відео-консультації в соціальних мережах для батьків.

Атестаційною комісією Управлінні освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради Мовчан Т.Б. присвоєно педагогічне звання «Практичний-психолог-методист».

Вітаємо Тетяну Борисівну та бажаємо творчої наснаги, успіхів у професійній діяльності.

/Files/images/0_psih/здо.jpg


27 грудня представником Міжнародного Комітету Порятунку International Rescue Committee Кириловою Валерією було проведено інформаційний захід "Гендерні стереотипи" для учнів 7-9 класів Харківської гімназії №79. У заході взяли участь 33 особи

/Files/images/0_psih/Screenshot_4.png /Files/images/0_psih/Screenshot_15.png


3 і 5 січня 2024 року у Комунальному закладі «Харківський ліцей №54 Харківської міської ради» були проведені каскадні тренінги соціальним педагогом та практичним психологом для педагогічного колективу. 3 січня проведено тренінг за темою: «Концепція школи, чутливої до психічного здоров’я», на тренінгу педагоги ознайомились з принципами та компонентами піраміди психічного здоров’я, характеристиками травмівного досвіду, розглянули види проявів травм у дітей.

5 січня відбувся другий тренінг для педагогів за темою: «Перший рівень інтервенції: промоція психічного здоров’я». Педагоги ознайомились з загально шкільним підходом до промоції психічного здоров’я, з алгоритмом планування заходів щодо промоції психічного здоров’я, дізнались як використовувати програми для популяризації психічного здоров’я, розглянули та склалили свій варіант плану тижня промоції психічного здоров’я.

/Files/images/0_psih/3.jpg /Files/images/0_psih/6.jpg


В закладах загальної середньої освіти, де відсутні фахівці психологічної служби (практичні психологи, соціальні педагоги), координатори центру психологічної служби системи освіти міста Харкова розпочали цикл тренінгів для педагогічного колективу Комунальний заклад «Харківська гімназія № 79 Харківської міської ради». У рамках реалізації соціального проєкту «Психологічне та соціально-емоційне навчання для українських шкіл» координаторами центру проводяться навчально-практичні тренінги для педагогів за програмою «Коли світ на межі змін: школа чутлива для психічного здоров'я». Дякуємо координаторам центру психологічної служби системи освіти міста Харкова за проведені заходи.

/Files/images/0_psih/5.jpg /Files/images/0_psih/1.2..jpg


10.01.2024 року в ХГ № 115 відбувся перший навчальний тренінг для вчителів за програмою «Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров'я». Першу зустріч проведено за темою «Концепція школи, чутливої до психічного здоров'я», під час проведення каскадного тренінгу розглянули основні поняття концепції, ознайомилися з принципами та компонентами піраміди психічного здоров’я, характеристиками травмівного досвіду. Під час навчання педагогічний колектив отримав багато актуальної, корисної, цікавої інформації.

/Files/images/0_psih/1.jpg /Files/images/0_psih/4.jpg


18.01.2024 соціальним педагогом Ковтун Н.М. та практичним психологом Титарем Д.В. комунального закладу «Харківський ліцей №65 Харківської міської ради» було проведено перше заняття каскадного тренінгу за темою: «Концепція школи, чутливої до психічного здоров'я». Вміти дбати про своє психічне здоров'я, ефективно справлятися зі стресовими та травматичними ситуаціями - є нагальною потребою сьогодення. Щиро дякуємо фундації Go Global і координаторам психологічної служби системи освіти м. Харкова, практичним психологам ІРЦ №1 за надані матеріали, щодо проведення тренінгів.

/Files/images/0_psih/2.png /Files/images/0_psih/пншсешеншен.jpg


23.01.2024 відбулось засідання районного методичного об'єднання практичних психологів закладів загальної середньої освіти адміністрації Новобаварського району. На засіданні розглядались питання психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах дистанційного навчання, психологічної підтримки учнів в кризових ситуаціях, впливу травматичних подій на психічне здоров'я, набуття та збереження адаптивних навичок після травматичних подій за допомогою технік самозцілення.

/Files/images/0_psih/учасники 3.png /Files/images/0_psih/4.png


31.01.2024 було проведено РМО соціальних педагогів. На засіданні з доповідями-презентаціями виступили: методист ЦОТ УО Жижина Т.В., яка розповіла соціальним педагогам про первину діагностику психологічного стану дітей, методики вивчення повсякденного стресу і способів розв'язання кризових життєвих ситуацій, керівник РМО, соціальний педагог Харківського ліцею № 65 Ковтун Н.М. розповіла про методи та техніки психологічної допомоги дітям, які перебували у зоні військових дій, соціальний педагог Харківської гімназії № 127 Кайдалова О.М. поділилась своїм досвідом роботи щодо використання методів взаємодії соціального педагога з травмованими учнями та батьками травмованих учнів, розповіла про психосоціальну підтримку та супровід учасників освітнього процесу які знаходяться у кризовому стані, соціальний педагог Харківської гімназії № 115 Волкова Т.М. розповіла про методи та форми роботи соціального педагога з педагогічним колективом, щодо роботи з дітьми, які постраждали в наслідок військових дій та збройних конфліктів.

/Files/images/0_psih/ПЕРША.png /Files/images/0_psih/1олдо.png


МЕТОДИ ВЗАЄМОДІЇ З ТРАВМОВАНИМИ УЧНЯМИ ТА БАТЬКАМИ. НАДАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ

Первинна діагностика психологічного стану дітей пов’язаного з перебуванням у зоні військових дій та методи роботи

МЕТОДИ ТА ФОРМИ РОБОТИ СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА З ПЕДАГОГІЧНИМ КОЛЕКТИВОМ, ЩОДО РОБОТИ З ДІТЬМИ ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ВІЙСЬКОВИХ ДІЙ ТА ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ»

МЕТОДИКИ ВИВЧЕННЯ ПОВСЯКДЕННОГО СТРЕСУ І СПОСОБІВ РОЗВ'ЯЗАННЯ КРИЗОВИХ ЖИТТЄВИХ СИТУАЦІЙ


07.02.2024 року в ХЛ № 93 відбувся третій навчальний тренінг для вчителів за програмою «Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров'я». Зустріч проведено за темою «Другий рівень інтервенції: превенція психічних розладів». Метою тренінгу було ознайомити педагогічних працівників зі стратегією превенції психічного здоров’я та принципами травма-інформованого підходу. Розглянули способи розвитку стресостійкості та розвитку мислення зростання у учнів навчального закладу, ознайомились з компонентами соціально-емоційного навчання та правилами ненасильницького спілкування.

/Files/images/0_psih/опронпро.jpg /Files/images/0_psih/рллллллллллллллллллллллллллллллл.jpg


07.02.2024 року в ХЛ № 93 відбувся третій навчальний тренінг для вчителів за програмою «Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров'я». Зустріч проведено за темою «Другий рівень інтервенції: превенція психічних розладів». Метою тренінгу було ознайомити педагогічних працівників зі стратегією превенції психічного здоров’я та принципами травма-інформованого підходу. Розглянули способи розвитку стресостійкості та розвитку мислення зростання у учнів навчального закладу, ознайомились з компонентами соціально-емоційного навчання та правилами ненасильницького спілкування.

/Files/images/0_psih/4ллллллллллллллллллллллллллллл.png /Files/images/0_psih/1 (1)лллллллллллллллллллллллллл.jpg


08.02.2024 в рамках реалізації проекту ГО «ГЛОБАЛ», «Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров’я», фахівцями психологічної служби комунального закладу «Харківський ліцей №65 Харківської міської ради» Новобаварського району соціальним педагогом Ковтун Наталією та практичним психологом Титарем Дмитром був проведено четвертий тренінг «Третій рівень інтервенції: підтримка у сфері психічного здоров’я». Під час тренінгу розглядались питання: п’ять кроків підтримки, поширенні психічні розлади, супровід дітей із зони ризику та програми сприяння, реакції дітей на втрату, сексуальне насильство, суїцідальна поведінка. Розглянули ресурси та програми, які допоможуть у роботі з дітьми, що постраждали внаслідок війни. Дякуємо координаторам психологічної служби системи освіти міста Харкова практичним психологам ІРЦ № 1 за методичний супровід каскадних тренінгів.

/Files/images/0_psih/000000000000000000000001.jpg /Files/images/0_psih/00000000000000000003 (2).png


14.02.2024в ХГ № 115 пройшов четвертий тренінг за програмою «Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров'я». Тема четвертого тренінгу: «Третій рівень інтервенції: підтримка у сфері психічного здоров'я».

На занятті розглянули: п'ять кроків підтримки фахівцями першої лінії, поширені психічні розлади, першу психологічну допомогу, супровід дітей із зони ризику, програми сприяння, реакції дітей на втрату, сексуальне насильство, оглянули ресурси та програми, які допоможуть у роботі з дітьми, що постраждали внаслідок війни.

/Files/images/0_psih/БББББББББББББББББББББББББББ.jpg /Files/images/0_psih/ОООООООООООООО.jpg


16.02.2024 проведено семінар соціальних педагогів за темою «Діагностика у соціально-педагогічній діяльності. Основні правила діагностування. Інструментарій соціального педагога».

Методист ЦОТ УО Жижина Т.В. ознайомила педагогів з основними правилами діагностування, вимогами до застосування методів діагностики, проведенням соціально- педагогічної діагностики в умовах дистанційного навчання.

Соціальні педагоги Волкова Т. М. (ХГ № 115), Ковтун Н.М.(ХЛ № 65) поділились досвідом роботи щодо проведення досліджень за методиками Дж. Морено «Соціометрія», «Повітряні кульки».

/Files/images/0_kadr/1 (1).jpg /Files/images/0_kadr/5.jpg /Files/images/0_kadr/2 (2).jpg /Files/images/0_kadr/6.jpg


22.02.2024 відбувся семінар практичних психологів закладів загальної середньої освіти.

Тема семінару «Психологічне благополуччя та способи його підтримки», учасники семінару були ознайомленні з методами та техніками роботи які використовують у своїй діяльності практичні психологи у роботі з педагогами, учнями по збереженню психічного здоров'я.

Практичні психологи Древаль О.В. (ХЛ № 28), Титар Д.В. (ХЛ № 65), Кучмій О.Ю. (ХГ № 137) поділились з колегами своїм досвідом роботи з цього напряму.

/Files/images/0_kadr/СЕМ 2.png /Files/images/0_kadr/СЕМ ЗАГАЛЬНА.png

Кiлькiсть переглядiв: 34